Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 Κιλό κυδώνια καθαρισμένα
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το καρότο και το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, το κρασί και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Κόβουμε τα κυδώνια σε φέτες και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά. Που και που ανακατεύουμε και προσέχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: