ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
500γρ. Ζάχαρη
400ml. Γάλα
300γρ. Καρυδόψιχα
200ml. Ελαιόλαδο
50γρ. Μπέικιν πάουντερ
10 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας κανέλα
1 Πρέζα γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1500γρ. Ζάχαρη
1 Λίτρο νερό
50γρ. Γλυκόζη
Χυμό από 1 λεμόνι
2 Ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Αλεύρι
500γρ. Ζάχαρη
400ml. Γάλα
300γρ. Καρυδόψιχα
200ml. Ελαιόλαδο
50γρ. Μπέικιν πάουντερ
10 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας κανέλα
1 Πρέζα γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1500γρ. Ζάχαρη
1 Λίτρο νερό
50γρ. Γλυκόζη
Χυμό από 1 λεμόνι
2 Ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει και κατεβάζουμε από τη φωτια.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά.
- Σε μια κατσαρόλα τη γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Βάζουμε από πάνω το μεταλλικό μπολ και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα. Όταν αφρατέψει το μείγμα αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη καρυδόψιχα.
- Αδειάζουμε σταδιακά τα στέρεα υλικά στο μπολ με τα αβγά και να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 35 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και τρυπάμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι. Περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: