Κυριακή 19 Απριλίου 2020

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Λίτρα γάλα
1 Κουτί κορν φλάουρ
4 Αβγά + 3 κρόκους
2 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Βανίλιες
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Μικρό κουτί εβαπορέ
Λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα περίπου 200γρ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500γρ. Ζάχαρη
300ml. Νερό
1 Κουταλιά σούπας γλυκόζη
Ξύσμα από 1/2 Λεμόνι
1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ένα λίτρο γάλα και με σύρμα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το εβαπορέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις βανίλιες και τα αβγά με τους κρόκους τα οποία έχουμε χτυπήσει προηγουμένως με το σύρμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε και το δεύτερο λίτρο γάλα και μία κουταλιά βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία και αυτά τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Όσο βούτυρο μείνει το ρίχνουμε επάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με λίγο νερό. 
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά στις αντιστάσεις να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει όταν βγει το γλυκό το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: