Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΡΑΒΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
150ml. Ελαιόλαδο
150ml. Γάλα
3 Αβγά
200γρ. Ζάχαρη άχνη
150γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
150γρ. Αλεύρι
1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200γρ. ζάχαρη
140ml. Νερό
30γρ. Γλυκόζη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια με την άχνη.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, συνεχίζουμε με το γάλα και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη τη ρίχνουμε όταν πάρει βράση. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: