ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
2 Λίτρα γάλα
1/2 Κιλό σιμιγδάλι ψιλό
6 Αβγά
4 Βανίλιες
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
1 Κούπα ζάχαρη
1/2 Κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
2 Λίτρα γάλα
1/2 Κιλό σιμιγδάλι ψιλό
6 Αβγά
4 Βανίλιες
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
1 Κούπα ζάχαρη
1/2 Κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, τη κανέλα, τις βανίλιες και το μοσχοκάρυδο.
- Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αβγών και ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα βάζουμε τη κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα και αυτά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: