Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Πράσα κομμένα σε φέτες
2 Καρότα τριμμένα
1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κιλό διάφορα χόρτα πλυμένα και χοντροκομμένα
1 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο φιδέ
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα χορταρικά και τα κρεμμύδια να μαραθούν.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μέσα 2-3 φωλιές φιδέ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα και απλώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά. Χαρίζουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μία ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: