ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κανταϊφι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 Λίτρο γάλα φρέσκο
6 Αβγά
Πάπρικα γλυκιά
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300γρ. Φέτα τριμμένη
300γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300γρ. Κασέρι τριμμένο
300γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 Αβγά
Λίγο ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο φύλλο κανταϊφι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 Λίτρο γάλα φρέσκο
6 Αβγά
Πάπρικα γλυκιά
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300γρ. Φέτα τριμμένη
300γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300γρ. Κασέρι τριμμένο
300γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 Αβγά
Λίγο ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά.
- Προσθέτουμε τα 2 αβγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, τις πιπεριές και το ζαμπόν.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε το κανταϊφι σε δύο μέρη. Το ανοίγουμε και το αφρατεύουμε.
- Στρώνουμε το μισό κανταϊφι και απλώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι και κόβουμε σε κομμάτια.
- Χτυπάμε τα 6 αβγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το φαγητό.
- Το αφήνουμε για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: