ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
Μοσχοκάρυδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
50γρ. Ροκφόρ σε τρίμματα
50γρ. Ανθότυρο σε τρίμματα
2 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Λίγο ελαιόλαδο
500γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
Μοσχοκάρυδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
50γρ. Ροκφόρ σε τρίμματα
50γρ. Ανθότυρο σε τρίμματα
2 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Λίγο ελαιόλαδο
500γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά το μοσχοκάρυδο και το μαϊντανό.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε το μπέικον, προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα και αυτά. Χαράζουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: