Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
7 Αβγά
250γρ. Βούτυρο λιωμένο
500γρ. Φέτα τριμμένη
250γρ Ανθότυρο λιωμένο
250γρ. Κασέρι τριμμένο
250γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Μοσχοκάρυδο
4-5 Φρυγανιές τριμμένες
2 1/2 Φλιτζάνια γάλα φρέσκο
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά.
  • Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το μπέικιν, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ένα ένα φύλλο το βουτάμε στο μείγμα, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Κάθε δύο φύλλα ρίχνουμε λίγο από τα τυριά. Τελειώνουμε με φύλλα και περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα των αβγών που περίσσεψε. 
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: