ΥΛΙΚΑ
1 Κόκορας κομμένος σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά πολτό σκόρδου
Κανέλα
Γαρίφαλο
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Πακέτο μακαρόνια χοντρά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κόκορας κομμένος σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά πολτό σκόρδου
Κανέλα
Γαρίφαλο
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Πακέτο μακαρόνια χοντρά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου.
- Ξαναβάζουμε τον κόκορα και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Που και που ελέγχουμε μήπως σωθεί εντελώς το νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κόκορα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: