Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κόκορας κομμένος σε μερίδες
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά πολτό σκόρδου
Κανέλα
Γαρίφαλο
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Πακέτο μακαρόνια χοντρά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου.
  • Ξαναβάζουμε τον κόκορα και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. 
  • Προσθέτουμε τον πελτέ. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Που και που ελέγχουμε μήπως σωθεί εντελώς το νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. 
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κόκορα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: