ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
800γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
Ρίγανη
Θυμάρι
50ml. Κόκκινο κρασί
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
50γρ. Αρακά
300γρ. Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ελαιόλαδο
800γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
Ρίγανη
Θυμάρι
50ml. Κόκκινο κρασί
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
50γρ. Αρακά
300γρ. Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Βάζουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το 1/4 του κιμά. Απλώνουμε τα μισά ζυμαρικά. Βάζουμε το μισό από τον κιμά που έμεινε και το μισό τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, τελειώνοντας με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: