ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό φιλέτο κοτόπουλου βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Φλιτζάνι γάλα
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
100γρ. Τριμμένο τυρί
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά χτυπημένα
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό φιλέτο κοτόπουλου βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Φλιτζάνι γάλα
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
100γρ. Τριμμένο τυρί
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά χτυπημένα
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το τυρί, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και τα αβγά, ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: