Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
200γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Κουνουπίδι κομμένο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
50γρ. Γραβιέρα τριμμένη
50γρ. Κασέρι τριμμένο
50γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κουνουπίδι και βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε. 
  • Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να πάρει χρώμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο από το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει. Ανακατεύουμε με το σύρμα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας διαρκώς. Βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ζαμπόν και τα τυριά, αφού όμως έχουμε κρατήσει λίγο. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε.
  • Το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος που έχουμε βουτυρώσει.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί που κρατήσαμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: