ΥΛΙΚΑ
250γρ. Βούτυρο
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3/4 Φλιτζανιού τσαγιού κακάο
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
5 Αβγά
1 Βανίλια
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 Κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250γρ. Βούτυρο
2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3/4 Φλιτζανιού τσαγιού κακάο
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
5 Αβγά
1 Βανίλια
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 Κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το μείγμα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη βανίλια. Τα ρίχνουμε στο μείγμα του κακάο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, μετρίου μεγέθους, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Περιχύνουμε το γλυκό με το μείγμα κακάο που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή μαζί με παγωτό της αρεσκείας μας.
- Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο και κάθε φορά που σερβίρουμε μπορούμε να ζεστάνουμε κάθε κομμάτι για 20 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: