Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΚΑΟ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Ζάχαρη
150γρ. Βούτυρο λιωμένο
3 Αβγά
200γρ. Γαιούρτι
2 Βανίλιες
250γρ. Αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
2 Κουταλιές σούπας κακάο
5 Κουταλιές σούπας βραστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ. 
  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα το μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κακάο στο νερό. Ρίχνουμε το 1/4 περίπου της ζύμης και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στη φόρμα το μισό μείγμα, το μείγμα με το κακάο και το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στον αέρα και κάτω αντίσταση για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: