Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΝΕΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κούπες αλεύρι
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα ελαιόλαδο
1 Βανίλια
4 Αβγά
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
2 Κουταλιές σούπας μέλι
3/4 Ποτηριού νερό
3 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 Κούπα νερό
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αβγά και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν, τη βανίλια, την κανέλα και το μέλι που έχουμε ανακατέψει στο νερό. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: