Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Πάπρικα
Μπούκοβο
1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Χυμό από 1 λεμόνι
500γρ. Μακαρόνια
1 Σκελίδα σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου, τη πάπρικα, το μπούκοβο, το μέλι και το πιπέρι.
  • Βάζουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ποτήρι νερό, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου και σοτάρουμε για 1 λεπτό να βγει το άρωμα από το σκόρδο. Αφαιρούμε το σκόρδου και ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: