Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Τριμμένες φρυγανιές
50γρ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
4 Αβγά
1 Ποτήρι κρασιού σόδα αναψυκτικό
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Ποτήρια νερό
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη φρυγανιά και το αμύγδαλο.
  • Ρίχνουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι.


1 σχόλιο:

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: