Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Γιαούρτι
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
2 Αβγά
1 Ασπάδι
1/2 Φλιτζάνι σπορέλαιο
2 Βανίλιες
1 Πρέζα αλάτι
3 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο μαχλέπι
500γρ. Αλεύρι
1 Κρόκο αβγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά και το ασπράδι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το σπορέλαιο.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι, το μπέικιν και το αλεύρι. Πρέπει να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια και ανακατεύουμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: