ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αλεύρι
50γρ. Νωπή μαγιά
Αλάτι
3 Κουταλάκια του γλυκού μέλι
Χλιαρό νερό
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500γρ. Φέτα σε τρίμματα
50γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Λίγο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό αλεύρι
50γρ. Νωπή μαγιά
Αλάτι
3 Κουταλάκια του γλυκού μέλι
Χλιαρό νερό
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500γρ. Φέτα σε τρίμματα
50γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Λίγο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
- Προσθέτουμε το μέλι και λίγο αλεύρι ώστε να έχουμε ένα χυλό.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και αρχίζουμε το ζύμωμα.
- Βάζουμε το λάδι και το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική που να μη κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει
- Ανακατεύουμε τα τυριά με το δυόσμο, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
- Τα βάζουμε στη ζύμη και ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα τυριά στη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και σχηματίζουμε φρατζολάκια τα οποία στρίβουμε ελαφρά, έτσι όπως όταν στίβουμε ρούχα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
- Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε για μία ώρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: