Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αλεύρι
50γρ. Νωπή μαγιά
Αλάτι
3 Κουταλάκια του γλυκού μέλι
Χλιαρό νερό
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500γρ. Φέτα σε τρίμματα
50γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Λίγο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
  • Προσθέτουμε το μέλι και λίγο αλεύρι ώστε να έχουμε ένα χυλό.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και αρχίζουμε το ζύμωμα.
  • Βάζουμε το λάδι και το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική που να μη κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει
  • Ανακατεύουμε τα τυριά με το δυόσμο, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  • Τα βάζουμε στη ζύμη και ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα τυριά στη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και σχηματίζουμε φρατζολάκια τα οποία στρίβουμε ελαφρά, έτσι όπως όταν στίβουμε ρούχα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
  • Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε για μία ώρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: