ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 Κιλό αλεύρι
250γρ. Μαύρη ζάχαρη
250γρ. Βούτυρο
100γρ. Λευκή ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
5 Κουταλιές σούπας κονιάκ
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κιλά ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 Κιλό αλεύρι
250γρ. Μαύρη ζάχαρη
250γρ. Βούτυρο
100γρ. Λευκή ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
5 Κουταλιές σούπας κονιάκ
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ροδάκινα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το κονιάκ, τη λευκή ζάχαρη, 4 κουταλιές σούπας από τη μαύρη και ανακατεύουμε. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί. Λιώνουμε 2 κουταλιές από το βούτυρο και περιχύνουμε τα φρούτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη κανέλα και την μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ψιχουλιαστή. Σκεπάζουμε με τη ζύμη τα ροδάκινα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει ελαφρά βγάζουμε το γλυκό από το ταψί και το γυρίζουμε ανάποδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: