Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
1 Λίτρο γάλα
100γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
30γρ. Φρέσκο βούτυρο
300γρ. Τριμμένο κασέρι
1 Αβγό χτυπημένο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Κουταλιές σούπας γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα. 
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κασέρι, το αβγό, το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο. Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε σε κομμάτια.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: