Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

ΥΛΙΚΑ
5 Αβγά
225γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
1 1/2 Κούπα γιαούρτι
500γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 2/3 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι με το μπέικιν. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. 
  • Βράζουμε για 5 λεπτά. Τρυπάμε την επιφάνεια του κέικ με μια οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: