ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ριγκατόνι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
1/2 Κιλό κιμά ελαιόλαδο
2 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα ψιλοκομμένα
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα κανέλας
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1200ml. Γάλα
6 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 Κουταλιές βούτυρο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά χτυπημένα
Αλάτι
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο ριγκατόνι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
1/2 Κιλό κιμά ελαιόλαδο
2 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα ψιλοκομμένα
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα κανέλας
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1200ml. Γάλα
6 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 Κουταλιές βούτυρο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά χτυπημένα
Αλάτι
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα εκτός από το τυρί και με το ραβδομπλέντερ χτυπάμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο κιμά μαζί με τη μισή κρέμα και το μισό τυρί.
- Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο.
- Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με το τυρί που μας έμεινε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: