Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ριγκατόνι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
1/2 Κιλό κιμά ελαιόλαδο
2 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα ψιλοκομμένα
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα κανέλας
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1200ml. Γάλα
6 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 Κουταλιές βούτυρο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Αβγά χτυπημένα
Αλάτι
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα εκτός από το τυρί και με το ραβδομπλέντερ χτυπάμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  • Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο κιμά μαζί με τη μισή κρέμα και το μισό τυρί. 
  • Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο.
  • Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με το τυρί που μας έμεινε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: