ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
2 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
175γρ. Ζάχαρη
100ml. Χυμό πορτοκάλι
100ml. Ανθρακούχο νερό
150ml. Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
2 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
175γρ. Ζάχαρη
100ml. Χυμό πορτοκάλι
100ml. Ανθρακούχο νερό
150ml. Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το ανθρακούχο νερό, το ελαιόλαδο το κονιάκ και το ξύσμα, χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά και όταν αρχίζει να σφίγγει το μείγμα συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια. Μέχρι να έχουμε μία ζύμη λεία και εύπλαστη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: