ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
800γρ. Μύδια καθαρισμένα
2 Καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
300γρ. Γαρίδες
1 Σφηνάκι ούζο
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
500γρ. Μακαρόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
800γρ. Μύδια καθαρισμένα
2 Καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
300γρ. Γαρίδες
1 Σφηνάκι ούζο
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
500γρ. Μακαρόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente.
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό του σκόρδου. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τα καλαμάρια.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Αν κάποια δεν ανοίξουν τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Βάζουμε ξανά στο τηγάνι τις γαρίδες και τα καλαμάρια.
- Με μια τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια από τη κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: