ΥΛΙΚΑ
4 Χοιρινές μπριζόλες
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
120ml. Ξίδι μπαλσάμικο
20γρ. Μέλι
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Λίγο φασκόμηλο
350ml. Ζωμό κοτόπουλο
60γρ. Βούτυρο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 Χοιρινές μπριζόλες
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
120ml. Ξίδι μπαλσάμικο
20γρ. Μέλι
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Λίγο φασκόμηλο
350ml. Ζωμό κοτόπουλο
60γρ. Βούτυρο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες αφού τις έχουμε πλύνει, λίγο ελαιόλαδο, το πολτό σκόρδου, το κρεμμύδι, το μπαλσάμικο, το δενρολίβανο. το φασκόμηλο και το ξύσμα λεμονιού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή καλύτερα από τη προηγούμενη μέρα. Τις βγάζουμε από το μπολ, τις αλατίζουμε και περνάμε τη μαρινάδα από σουρωτήρι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά γυρνώντας τες πλευρά ανά μερικά λεπτά. Τις αφαιρούμε από τη τηγάνι.
- Βάζουμε στο τηγάνι τα αρωματικά που ήταν στη μαρινάδα. Σβήνουμε με λίγο μπαλσάμικο και προσθέτουμε το ζωμό.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί το περισσότερο και να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο και τις μπριζόλες, αλατίζουμε, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: