ΥΛΙΚΑ
250γρ. Μαργαρίνη
450ml. Νερό
300γρ. Σταφίδες
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
400γρ. Ζάχαρη
400γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. Σοκολάτα ψιλοκομμένη
Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250γρ. Μαργαρίνη
450ml. Νερό
300γρ. Σταφίδες
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
400γρ. Ζάχαρη
400γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. Σοκολάτα ψιλοκομμένη
Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις σταφίδες, τη μαργαρίνη, το νερό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.
- Ρίχνουμε στη κατσαρόλα, το αλεύρι, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό πριν το κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: