Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Μαργαρίνη
450ml. Νερό
300γρ. Σταφίδες
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
400γρ. Ζάχαρη
400γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. Σοκολάτα ψιλοκομμένη
Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις σταφίδες, τη μαργαρίνη, το νερό,  τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. 
  • Ρίχνουμε στη κατσαρόλα, το αλεύρι, τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό πριν το κόψουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: