Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
500γρ. Μακαρόνια χοντρά
400γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200ml. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
200γρ. Τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dante.
  • Σ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι ν αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε και αφού έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. Μ ένα μαχαίρι κάνουμε 4-5 τρύπες στην επιφάνεια. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Πριν κόψουμε την πίτα σε κομμάτια την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: