ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μακαρόνια
150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1 Κιλό Κιμά
5 Φρυγανιές τριμμένες
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Σφηνάκι ούζο
2 Αβγά
Λίγο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Λάδι για τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Πρέζα ζάχαρη
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Μακαρόνια
150γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1 Κιλό Κιμά
5 Φρυγανιές τριμμένες
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Σφηνάκι ούζο
2 Αβγά
Λίγο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Λάδι για τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Πρέζα ζάχαρη
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βασιλικό.
- Βγάζουμε από το ψυγείο το κιμά και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τη τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: