ΥΛΙΚΑ
600γρ. Σπανάκι baby
400γρ. Φιλέτο σολομού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
2 Ώριμα αβοκάντο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
600γρ. Σπανάκι baby
400γρ. Φιλέτο σολομού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
2 Ώριμα αβοκάντο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και το πιέζουμε με τα χέρια μας να βγάλει τα υγρά του.
- Πλένουμε το φιλέτο του σολομού, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το πολτό σκόρδου. Το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και το ψήνουμε στο σχαροτήγανο ή στο γκριλ 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Πλένουμε το αβοκάντο, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα του φρούτου. Την κόβουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι, προσθέτουμε το αβοκάντο και τον σολομό κομμένο σε κομμάτια.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: