ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά κολοκύθα τριμμένη
2 Κουταλιές σούπας κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 Φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
1/2 Φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κιλά κολοκύθα τριμμένη
2 Κουταλιές σούπας κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 Φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
1/2 Φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε την κολοκύθα την πασπαλίζουμε με το αλάτι και την αφήνουμε στο σουρωτήρι. Τη στύβουμε καλά και τη βάζουμε σ ένα μπολ. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και την αφήνουμε για μία ώρα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία και αυτά τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Με το βούτυρο που μας έμεινε περιχύνουμε τις άκρες των φύλλων τις οποίες έχουμε γυρίσει προς τα μέσα.
- Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: