Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Χοιρινές μπριζόλες
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
250γρ. Μανιτάρια σε φέτες
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
Ρίγανη
Θυμάρι
Μπούκοβο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και αφήνουμε τις μπριζόλες να στραγγίζουν καλά και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και βάζουμε το πολτό σκόρδου, Ρίχνουμε τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το θυμάρι και το μπούκοβο. Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 40 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: