ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 Φλιτζάνι αλεύρι
100γρ. Αλεύρι
40ml. Νερό
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 Πράσα ψιλοκομμένα
200γρ. Κεφαλοτύρι
200γρ. Ροκφόρ
30ml. Γάλα
60ml. Κρέμα γάλακτος
1 Αβγό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 Φλιτζάνι αλεύρι
100γρ. Αλεύρι
40ml. Νερό
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 Πράσα ψιλοκομμένα
200γρ. Κεφαλοτύρι
200γρ. Ροκφόρ
30ml. Γάλα
60ml. Κρέμα γάλακτος
1 Αβγό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Όταν είναι έτοιμη τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
- Σ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για σοτάρουμε τα πράσα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε την ζύμη σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε τη γέμιση. Χτυπάμε το αβγό με τη κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τη τάρτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: