ΥΛΙΚΑ
20 Φύλλα λαζάνια
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
2 Καρότα κομμένα σε φέτες
750γρ. Κιμά
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομτάτας
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
20 Φύλλα λαζάνια
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
2 Καρότα κομμένα σε φέτες
750γρ. Κιμά
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομτάτας
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου να σοταριστούν. Προσθέτουμε το καρότο και τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Συμπληρώνουμε το κιμά και τον σοτάρουμε και αυτόν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μισό κεφαλοτύρι ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε λίγο από το κιμά σε ένα πυρέξ και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Στρώνουμε λαζάνια από πάνω και αν χρειαστεί για να καλυφθεί όλος ο πάτος σπάμε μερικά. Συνεχίζουμε με στρώσεις κιμά και λαζάνια μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά, τελειώνουμε με λαζάνια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, ραντίζουμε και πολύ λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: