Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
8 Κολοκυθάκια μεγάλα
1/2 Κιλό κιμά
1 Φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 Κρεμμύδι τιμμένο
1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Κύβο βοδινού
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Χυμό από 2 λεμόνια
2 Αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε. Σε μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Προσθέτουμε λάδι, αλάτι, ένα κύβο βοδινού και ρίχνουμε νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει. Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για περίπου μία ώρα.
  • Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι και ρίχνουμε μια δυο κουτάλα από το ζουμί του φαγητού. Περιχύνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακοινούμε τη κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: