ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
400γρ. Φιλέτο σολομού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Φακελάκι πράσινο τσάι
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
200ml. Κρέμα γάλακτος
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
400γρ. Φιλέτο σολομού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Φακελάκι πράσινο τσάι
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
200ml. Κρέμα γάλακτος
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα φιλέτα του σολομού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το πράσινο τσάι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ ένα αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε μέσα τα φιλέτα, να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά και να κάνουν κρούστα. Τα γυρνάμε προσεκτικά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Σπάμε το ψάρι με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια.
- Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος. Σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: