ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό συκώτι
1 Ποτήρι λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Θυμάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό συκώτι
1 Ποτήρι λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Θυμάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το συκώτι, το κόβουμε σε φέτες και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το συκώτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τη πάπρικα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 35 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με πουρέ, ή πιλάφι, πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: