Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΜΩΣΑΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
275γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
175γρ. Βούτυρο
120γρ. Μέλι
30ml. Ρούμι
175γρ. Μπισκότα πτι μπερ
30γρ. Δημητριακά με ρύζι
100γρ. Καρύδια τριμμένα
200γρ. Κεράσια γλασέ κομμένα στα δύο
25γρ. Σοκολάτα λευκή για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπεν μαρί βάζουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια, το βούτυρο, το μέλι και το ρούμι και περιμένουμε να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Προσθέτουμε και τα καρύδια και τα δημητριακά και τα κεράσια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα. Εάν θέλουμε τη διακοσμούμε με τρίμματα άσπρης σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: