Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

ΥΛΙΚΑ
5 Κολοκυθάκια
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 Φλιτζάνια μπίρα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν.
  • Στο μεταξύ, κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το κορν φλάουρ, προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το αλάτι. Λίγο λίγο ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε ένα χυλό.
  • Βουτάμε τα κολοκυθάκια μέσα στο χυλό και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι. Τα γυρνάμε με ένα πιρούνι, να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα από όλες τις πλευρές και τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: