ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό ζάχαρη
1 Λίτρο λάδι
1 Λίτρο νερό
200γρ. Μέλι
500γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
500γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
1 Σακουλάκι σουσάμι
Γαρίφαλλο τριμμένο
Κανέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό ζάχαρη
1 Λίτρο λάδι
1 Λίτρο νερό
200γρ. Μέλι
500γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
500γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
1 Σακουλάκι σουσάμι
Γαρίφαλλο τριμμένο
Κανέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λάδι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι Ανακατεύουμε συνέχεια για 5 λεπτά περίπου. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε το γλυκό σε ρόμβους.
- Ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Το κόβουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με το γαρίφαλο και την κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: