ΥΛΙΚΑ
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. Μανιτάρια λευκά σε φέτες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
2 Φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
4 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
50γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. Μανιτάρια λευκά σε φέτες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
2 Φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
4 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
50γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το ελαιόλαδο με βούτυρο σε κατσαρόλα και όταν λιώσει το ρύζι ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το πολτό σκόρδου. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό. Περιμένουμε να απορροφηθεί από το ρύζι η ποσότητα που βάλαμε και προσθέτουμε ζωμό κάθε φορά.
- Συνεχίζουμε μέχρι να πιει το ρύζι όλο το ζωμό και να χυλώσει.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, ρίχνουμε τη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και το σερβίρουμε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: