ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
2 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 Φακελάκι μαγιά
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Ποτήρι χλιαρό νερό
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Δενδρολίβανο
1 Κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Αλεύρι
2 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 Φακελάκι μαγιά
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Ποτήρι χλιαρό νερό
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Δενδρολίβανο
1 Κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, το πολτό σκόρδου και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική που να μη κολλάει στα χέρια.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη μέσα στο ταψί και την απλώνουμε. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πιέζουμε την επιφάνεια της φοκάτσιας με τα δάχτυλα μας για να κάνουμε βαθουλώματα. Ρίχνουμε το δενδρολίβανο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι. Ψήνουμε για μισή ώρα στις αντιστάσεις. Την αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: