ΥΛΙΚΑ
700γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
2 Φλιτζιάνα ρύζι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
700γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
2 Φλιτζιάνα ρύζι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το πολτό σκόρδου και τις γαρίδες.
- Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε κατά διαστήματα και όταν πιει το νερό συμπληρώνουμε λίγο λίγο μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να γίνει σπυρωτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: