ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
50γρ, Γραβιέρα τριμμένη
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό πατάτες
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια γάλα
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
50γρ, Γραβιέρα τριμμένη
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι τις ξεπλένουμε και αλατίζουμε. Τις πιέζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρντιστεί και περιχύνουμε με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και ανακατεύουμε, αδειάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: