Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
1 Αβγό
4-5 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι
Κύμινο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
200γρ. Μανιτάρια σε φέτες
3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
1 Φλιτζάνι ζεστό νερό
1 Κύβο κοτόπουλου
Λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ το οποίο κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, αφήνουμε για λίγα λεπτά να σοταριστούν και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το νερό, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα. Λίγα λεπτά πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το μαϊντανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: