Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μακαρόνια για παστίτσιο
4 Αγκινάρες κομμένες στη μέση
1 Καρότο κομμένο ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200γρ. Αρακά
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ροδέλες
100γρ. Μανιτάρια λευκά κομμένα σε ροδέλες
1/2 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
1/2 Ματσάκια άνηθο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Πάπρικα
Αλάτι
50ml. Λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
3 Κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Λίγο νερό χλιαρό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
5 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
3 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Κούπα νερό χλιαρό
Κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη πάπρικα, τα κρεμμύδια, το πολτό σκόρδου, το καρότο, την πιπεριά, τις αγκινάρες και τα σοτάρουμε.
  • Ρίχνουμε τον αρακά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τα ντοματάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. 
  • Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά και απλώνουμε τα μακαρόνια. Πάνω από τα μακαρόνια απλώνουμε τα λαχανικά.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά, να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με γρήγορε κινήσεις. 
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε το κύμινο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το φαγητό. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: