Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
400γρ. Φέτα
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 Αβγά
Πιπέρι
1 Συσκευασία φύλλο κρούστας
Λιωμένο βούτυρο
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα μ ένα πιρούνι, τη τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε τη ψιλοκομμένη πιπεριά, τα αβγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στο πάγκο εργασίας και μ ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε λωρίδες. Απλώνουμε από λίγο λιωμένο βούτυρο και στη μία άκρη βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση. 
  • Κάνουμε την κάθε λωρίδα τριγωνάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 20 βαθμούς και στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: