ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 Καρότο τριμμένο
400γρ. Φασόλια κονσέρβας
2 Φλιτζάνια ρύζι
4 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 Καρότο τριμμένο
400γρ. Φασόλια κονσέρβας
2 Φλιτζάνια ρύζι
4 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τη πιπεριά και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι για 20 λεπτά και να πιει τα υγρά του.
- Λίγο πριν γίνει το ρύζι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ξεπλένουμε τα φασόλια κάτω από άφθονο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, να σοταριστούν. Μόλις στεγνώσει το ρύζι και γίνει σπυρωτό, το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: