Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΦΑΚΕΣ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια φακές
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ρίγανη
1 Φύλλο δάφνης
Κύμινο
2 Καρότα κομμένα σε φέτες
1 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τις φακές σε βαθιά κατσαρόλα με 2 δάχτυλα νερό και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το πράσο και τα καρότα. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και τις φακές, το φύλλο δάφνης, το κύμινο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό, να σκεπάζει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για άλλα 10 λεπτά και να χυλώσει.
  • Πολτοποιούμε τις φακές μ ένα ραβδομπλέντερ. Αραιώνουμε με κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: